Kekova Tekne Turları

Kekova, Türkiye'nin güneybatısında, Akdeniz'e yakın küçük bir köydür. Bol miktarda deniz yaşamına ev sahipliği yapan turkuaz sularıyla tanınır. Kekova aynı zamanda tüm Türkiye'deki en şaşırtıcı tarih ve kültürlerden bazılarına da ev sahipliği yapmaktadır. Korsanlar ve tanrılar hakkında hikayeler anlatan antik kalıntılardan, beyaz kumlu plajlarda dinlenebileceğiniz ve balık ve mercanlarla dolu su altı mağaralarını keşfedebileceğiniz günümüz tatil beldelerine kadar... Kekova'da herkes için bir şeyler var!

Kekova tekne turları

Yaz aylarında tekne turları düzenlenmektedir.

Tekne turu bölgeyi görmek için harika bir yoldur.

5 yaşından küçük çocukların bu turlara katılmasına izin verilmemektedir, bu nedenle biletlerinizi ayırtmadan önce çocuğunuzun yaşının kaç olduğunu bildiğinizden emin olun!

Kekova'nın tarihi

Kekova, Türkiye'nin Muğla iline bağlı bir ilçedir. Bir milli parkın ortasında yer alır ve tarihi ve orada bulunan eserler nedeniyle 1964'ten beri arkeolojik sit alanı ilan edilmiştir.

Kekova'nın tarihi, çok sayıda sakinle dolu gelişen bir liman kenti olduğu antik çağlara kadar uzanmaktadır. Ancak, depremler zaman içinde kentin büyük bir kısmını tahrip etmiş ve bu doğal afetlerin zaman içinde tekrar tekrar meydana gelmesinin ardından bu bölgeden uzaklaşan insanlar tarafından terk edilmiştir.

kekova'da dalış

Kekova, berrak suyu ve iyi görüş mesafesiyle dalış ve şnorkel için eşsiz bir yerdir. Sualtı mağaraları mutlaka görülmelidir; başka hiçbir yerde göremeyeceğiniz birçok balık türüne ev sahipliği yapmaktadırlar. Kekova'da birçok farklı dalış bölgesi de bulunmaktadır, bu nedenle deneyimli dalgıçlar bile her ziyaretlerinde keşfedecek yeni bir şey bulacaklardır.

kekova'daki tatil köyleri

Kekova, tarih, kültür ve doğa açısından zengin küçük bir Türk kasabasıdır. Bu güzel bölgede tatilinizi planlarken aralarından seçim yapabileceğiniz birçok tatil köyü vardır. Kekova, Türkiye'nin güneybatı kıyısında yer alır ve çevresindeki mavi suların muhteşem manzaralarını sunar.

kekova'da yapılacak şeyler

Kovova arkeolojik alanını ziyaret edin.

Aziz Nikolaos kilisesini ziyaret edin.

Panaghia kilisesini ziyaret edin (Bayram günü: 24 Kasım).

Aziz Meryem Kilisesi'ni ziyaret edin ve mezar taşındaki yazıtı görün: "Ivan Dromichaite, bu manastırda ölen bir keşiş". 1880 yılında Girne yakınlarındaki Kelebia köyünde doğmuş ve çocukluk yıllarını burada geçirmiştir. Bu manastırda 13 yaşındayken keşiş oldu! Ortodoks rahip olduktan sonra uzun yıllar eğitimci olarak çalışmış ve sonunda 19 Ekim 1921'de 73 yaşında öldüğü Kelebia'ya yerleşmiştir!

Küçük bir Türk kasabası olan Kekova, tarih, kültür ve doğa açısından zengin bir yerdir.

Kekova, Akdeniz kıyısında pastoral bir Türk kasabasıdır. Tarih, kültür ve doğa açısından zengindir. Kekova, yapılacak ve görülecek çok şey olduğu için tatil için ziyaret etmek için harika bir yerdir.

Kekova Tekne Turları

Kekova, günlük hayatın koşuşturmacasından kaçmak için mükemmel bir yerdir. Bölge tarih, kültür ve doğa açısından zengindir ve keşif için pek çok fırsat sunmaktadır. Dalış yapmak veya harabeleri keşfetmekten daha rahatlatıcı bir şeyler arıyorsanız, masajların yanı sıra yerel şefler tarafından bahçelerinden taze malzemeler kullanılarak pişirilen yemekler sunan birkaç tatil köyü vardır