Kaş Kekova Tekne Turu Tavsiye

Kaş Kekova'da bir tekne turuna çıktığınızda, zengin tarihini, kültürünü ve doğal güzelliğini en iyi şekilde deneyimleyeceksiniz. Antik kalıntılarından güzel plajlarına kadar Kaş Kekova'nın ziyaretçilere sunacağı çok şey var.

Kaş Kekova Tekne Turu Tavsiye Edilir

Dinlendirici bir hafta sonu tatili arıyorsanız Kaş Kekova mükemmel bir destinasyondur. Yoğun sezonda (Mayıs-Eylül) yoğun olsa da, bu aylar dışında ziyaret ederseniz, kendinizi rahat atmosferi takdir eden yerel halk ve diğer gezginlerle çevrili bulacaksınız.

Kaş Kekova'yı ziyaret etmek için yılın en iyi zamanı kişisel tercihinize bağlıdır: Kalabalıktan ve sıcaktan kaçınmak istiyorsanız, yaz aylarından kaçının; sıcak havayı seviyorsanız ancak plaj alanınızı diğer insanlarla paylaşmaktan çekinmiyorsanız, yüksek sezonda gelin! Ne zaman giderseniz gidin, adanın kendisinde otel veya restoran bulunmadığını unutmayın - Kekova Körfezi'ne doğru çok sayıda tekneden birine binmeden önce yakınlarda başka bir yerde kalmanız gerekecektir.

Kaş Kekova Tekne Turunda Sizi Neler Bekliyor?

Kaş Kekova Tekne Turuna katılmayı düşünüyorsanız, işte bilmeniz gereken bazı şeyler:

Tekne turunda sizi neler bekliyor? Tur 2-4 saat arasında sürmekte ve sizi Kekova'nın en güzel bölgelerine götürmektedir. Yüksek sezonda oldukça kalabalık olabilir, bu yüzden mümkünse oraya erken gittiğinizden emin olun! Yanınızda atıştırmalıklar getirin, böylece duraklarından birinde yiyecek satın almanıza gerek kalmaz (içecek ve atıştırmalık satıyorlar). Islanacaksınız ama etrafımızda masmavi sudan başka bir şey olmayan bir noktada durduklarında buna değer çünkü etrafımızda balıkların yüzdüğü bu büyük kayaların altında yüzebildik!

Ne getirmeli? Güneş kremi getirin çünkü yoksa dışarısı çok sıcak olur ama aynı zamanda su ayakkabısı da getirin çünkü bazı kısımlarda keskin taşlar veya kum üzerinde yürümek gerekebilir ve bu da onlarsız canınızı yakabilir! Ayrıca sıcak tutacak bir şeyler de getirin çünkü şu anda yaz mevsimi olması her şeyin evdeki gibi gün boyu sıcak kalacağı anlamına gelmiyor, bu nedenle sıcak tutacak bir şeylerin olması daha sonra akşam yemeğinden sonra herkesin mağaraları keşfetmekle geçen maceralı bir günün yorgunluğuyla eve döndüğü soğuk gecelerde işe yarayabilir. Oh evet, evden ayrılmadan önce son bir şey daha iyi bir fikir olacaktır - dışarı çıkmadan önce ilk iş hızlı bir duş alın; aksi takdirde tüm yolculuk boyunca kötü kokma riski vardır 

Kaş Kekova Tekne Turunun Maliyeti Ne Kadar?

Turun maliyeti turun uzunluğuna bağlıdır. Tekne geziniz ne kadar uzun olursa, o kadar pahalı olacaktır. Standart fiyat genellikle kişi başı dolar civarındadır.

Kaş Kekova Tekne Turunda Görülecek ve Yapılacak Şeyler

Kekova'daki mağaraları görebilirsiniz.

Mavi Lagünü görebilirsiniz.

Yeşil Lagünü görebilirsiniz.

Kırmızı Lagünü görebilirsiniz.

Beyaz Plaj da yüzmek ve güneşlenmek için çok popülerdir, özellikle de etrafta sizi rahatsız edecek çok az insanın olduğu sıcak yaz günlerinde!

Kaş Kekova'daki mağaralarda neden tekne turuna çıkmalısınız?

Mağaraları görmenin en iyi yolu tekne turu yapmaktır.

Çanakkale'den otobüs veya taksi ile ulaşabilirsiniz.

Bazılarının içinde şelaleler bulunan çok sayıda mağara girişi ve üzerinde kalıntılar bulunan bazı küçük adalar göreceksiniz.

Turunuzdan sonra Truva veya Efes gibi bölgedeki diğer turistik yerleri ziyaret edebilirsiniz (zamanınız varsa).

Turlar yaklaşık 2 saat sürüyor ve yol boyunca her durakta ne kadar zaman harcadıklarına bağlı olarak $ arasında değişiyor. Güneş kremi getirin çünkü kış olmasına rağmen dışarısı çok sıcak olabilir!

Kaş Kekova Tekne Turu Tavsiye

Kaş Kekova'yı en iyi şekilde görmek istiyorsanız, bu tur tam size göre. Bir günde tüm ana turistik yerleri görecek ve alışveriş yapmak veya kendi başınıza yüzmek için bolca zamanınız olacak. Tek dezavantajı, diğer turlardan biraz daha pahalı olmasıdır, ancak para bir sorun değilse, kesinlikle bunu almanızı tavsiye ederiz!