Demre Kekova Tekne Turu

Demre Kekova Tekne Turu, Türkiye'deki en popüler tekne turlarından biridir. Tur küçük bir limandan başlar ve sizi Aziz Nicholas Adası olarak da bilinen Kekova Adası'nın etrafına götürür.

Bir sualtı cenneti ve tarih dolu ilginç bir yer olan Kekova, Türkiye'nin en popüler dalış noktalarından biridir.

Kekova bir sualtı cenneti ve tarih dolu bir yerdir. Türkiye'nin en popüler dalış noktalarından biridir.

Orada, özellikle Kekova Adası yakınlarında birçok gemi enkazı bulabilirsiniz. En ünlüleri arasında "Kastamonu" (bir Türk savaş gemisi), "Sparviero" (bir İtalyan savaş gemisi) ve "Cezayir" (bir Fransız fırkateyni) bulunmaktadır.

Batık şehirler ve sualtı amfitiyatrolarının yanı sıra bir dizi diğer önemli antik alanı da görebilirsiniz.

Demre Kekova Tekne Turu, batık şehirleri ve sualtı amfitiyatrolarının yanı sıra bir dizi diğer önemli antik alanı görmek için harika bir yoldur. Bu alanlar bölgedeki depremler nedeniyle batmıştır, ancak yine de bu turda görülmeye değerdir. Bu tekne turunda görülebilecek eski gemi enkazları bile var, bu yüzden tarihle ilgileniyorsanız veya sadece eğlenceli bir şeyler yapmak istiyorsanız kesinlikle almaya değer!

Bu alanlar bölgede meydana gelen depremler nedeniyle batmıştır.

Kekova bölgesi, sualtı alanlarının batmasının başlıca nedeni olan depremlere yatkındır. Bu alanları korumak amacıyla, Türk hükümeti tarafından Türkiye'nin sualtı kültür mirasının bir parçası olarak belirlenmiştir. Bu alanlar dalgıçlar arasında popüler hale gelmiştir ve insanlar tarafından değiştirilmedikleri için dünyada benzersizdirler. Yerel halk da kendilerine gelir sağladığı için bu turizm endüstrisinden faydalanmaktadır

Demre Kekova Tekne Turunda görülebilecek eski gemi enkazları bile vardır.

Demre Kekova Tekne Turu'nda görülebilecek eski gemi batıkları bile vardır. Bu batıkların bazıları Bizans döneminden, bazıları ise Osmanlı döneminden kalmadır. Bu batıklarla ilgili en ilginç şey ise Roma dönemine kadar uzanıyor olmaları!

Demre Kekova'da tekne turu yapmak bu eşsiz sualtı dünyasını keşfetmek için iyi bir yoldur

Demre Kekova Tekne Turu, bu eşsiz sualtı dünyasını keşfetmek ve bölgeyi oluşturan batık şehirleri, amfi tiyatroları ve eski gemi enkazlarını görmek için harika bir yoldur.

Demre Kekova Tekne Turu

Eşsiz sualtı dünyasıyla Kekova, Türkiye'nin en popüler dalış noktalarından biridir. Demre Kekova Tekne Turu, bu eşsiz sualtı dünyasını keşfetmek ve batık şehirleri, amfi tiyatroları ve eski gemi enkazlarını görmek için iyi bir yoldur. Bu alanlar bölgedeki depremler nedeniyle batmıştır